Aussie ToursContacteer ons voor een afspraak: 051 705 611

Jump over navigation
Trip
Reiscafe

Home > Bestemmingen > Nieuw-Zeeland > Ontdek Nieuw-Zeeland > South Island

 

South Island

Het Zuidereiland (Te Wai-pounamu) is één van de twee grote eilanden van Nieuw-Zeeland. Het wordt gescheiden door de Cook Strait van het Noordereiland. Op de Zuidereiland wonen slechts ca. 1 miljoen inwoners. Een derde eiland, het kleinere Stewart Island ligt onderaan het Zuidereiland.

Mijn reismand
U hebt 0 items in uw reismand (Ga naar reismand)
Open

Hier vindt u een overzicht van alle bezienswaardigheden, accommodaties en/of excursies die u leuk vindt.    U kan dit overzicht doorsturen naar uw reisgezel, familie of vrienden om zo uw reisplannen samen te bespreken.    Zijn uw plannen al helemaal concreet, dan kan u hier uw persoonlijke reisofferte aanvragen.    Vindt u het moeilijk om zelf keuzes te maken, dan staan onze specialisten u graag met raad en daad bij voor het uitwerken van een individuele reis op uw maat.    Contacteer ons voor een uitgebreid adviserend gesprek op ons kantoor. Met de nodige passie creëren wij uw droomvakantie!

Niet te missen hoogtepunten
 • MarlboroughMarlborough
  Dankzij het uitzonderlijk microklimaat geniet men hier het hele jaar van de Nieuw-Zeelandse zon! Outdoor activiteiten zoals wandelen, mountainbiken en kajakken zijn hier erg in trek. Marlborough is bovendien het belangrijkste wijnbouwgebied in Nieuw-Zeeland. Het klimaat heeft duidelijk haar invloed op het telen van wijndruiven. Vooral de wijnen van het druivenras Sauvignon Blanc moet u beslist geproefd hebben.
 • NelsonNelson
  De zonnige regio Nelson is geliefd bij zowel reizigers als de Nieuw-Zeelandse bevolking. Het Abel Tasman National Park weet met haar milde klimaat, de prachtige goudgele stranden en het regenwoud iedereen te bekoren. Ook het Kahurangi National Park komt superlatieven tekort. Niet voor niets betekent Kahurangi 'waardevol bezit' in de Maori-taal.
 • FiordlandFiordland
  Het Fiordland gebied beslaat het zuidwestelijke deel van het Zuidereiland, en is het grootste nationale park van Nieuw-Zeeland (12.500 km²). Het behoort tot het Werelderfgoed. Europeanen leggen gemakkelijk de link met de gekende fjorden in Scandinavië, die op dezelfde manier tot stand zijn gekomen. De hoge steile rotswanden, ruwe ingesneden kustlijn, dichte bossen en de onstabiele, soms extreme weersomstandigheden, zorgen er voor dat dit prachtige natuurgebied grotendeels ongerept en dunbevolkt blijft. Het is één van de natste plaatsen ter wereld.
Aanbevolen tours door Aussie Tours!
 1. Nieuw-Zeeland - de 3 eilanden - 20/24 dagenNieuw-Zeeland - de 3 eilanden - 20/24 dagen
  20/24 dagen van Auckland via Stewart Island naar Christchurch
 2. Hiking Highlights - 17 dagenHiking Highlights - 17 dagen
  17 dagen wandelen in kleine groep van Christchurch naar Auckland
Aussie Tours - Koestraat 187 - 8800 Roeselare - Tel. +32 51 705 611 - Lic. 1085 - info@aussietours.be